SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
TMV — Virus Filamentós
febrero 25th, 2012 by alane

Una possible forma de generar una estructura simètrica tridimensional a partir de components asimètrics com les proteïnes, consisteix en distribuir les proteïnes al voltant d’una circumferència de manera que formen com una mena de disc. Apilant un gran nombre de discs s’obté una estructura tridimensional amb una cavitat interna apropiada per albergar la molècula d’àcid nucleic. Un clar exemple de virus filamentós està donat per el virus del mosaic del tabac. El examen detallat del TMV mostra que les subunitats de proteïna no estan disposades en forma d’anells sinó en forma helicoïdal.  Resulta lògic considerar, per tant, que el RNA del TMV té una forma helicoïdal,  ja que d’aquesta forma´, és possible formar el major nombre d’unions entre les subunitats de proteïna i el àcid nucleic. Cal remarcar, a més, que tots el virus estudiats fins al moment mostren una estructura helicoïdal indicant que el àcid nucleic és el factor essencial que regeix aquest tipus d’estructura.

En general, per tant, destacar que  és un virus que no presenta coberta. Està format per una mena de vares rígides helicoïdals que donen lloc a una simetria helicoïdal. Aquest és un virió d’ aproximadament 18 nm de diàmetre, i 300-310 nm de longitud.

Font:

http://viralzone.expasy.org/viralzone/all_by_species/51.html

http://bibliotecadigital.ilce.edu.mx/sites/ciencia/volumen2/ciencia3/071/htm/sec_6.htm

Artícle d’interés:

Caracterización estructural del ARN del virus satélite del mosaico del tabaco.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 11 9 ?
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa